Marmor

Marmor är klassiskt, modernt och vackert

Vad är marmor?

Marmor har liksom kalksten karbonatmineral (kalcit) som huvudmineral. Marmor är känslig för syror som kan etsa och ge märken i stenen. Syror finns i t.ex sura rengöringsmedel, fruktjuice, vin etc. Kolsyra är ett annat ämne som lätt etsar stenen. I t.ex en grogg är det inte alkoholen som gör märken utan det är kolsyran i det man blandat med.  Syrorna påverkar inte stenens hållfasthet, utan orsakar enbart kosmetiska skador.

Marmor är ett lyxigt och sofistikerat material som har använts inom arkitektur och design i århundraden. Marmor är uppskattad för sin unika skönhet och elegans och finns i ett stort antal olika färger och mönster som kan ge ett lyxigt intryck i alla utrymmen.
 

Vad är marmor bra för?

Är man medveten om och accepterar riskerna för fläckbildning, kan även marmor vara bra material för köksbänkar. För övrig inredning i miljöer utan kemiska risker, som t.ex fönsterbänkar är marmor ett utmärkt material.

Med sin släta yta och sitt ådrade utseende används marmor ofta i golv, bänkskivor, backsplashes och eldstadsinfattningar. Men marmor kan också användas på mer kreativa sätt, till exempel för att skapa skulpturer eller smycken. Oavsett hur den används ger marmor en touch av lyx och förfining till alla utrymmen.

Marmor har använts i århundraden i några av världens mest ikoniska byggnader och skulpturer. Det är också ett populärt val för bänkskivor, golv och annan heminredning.

Vad är det som gör marmor så speciellt?

Marmor är känd för sin unika ådring, som kan ge skönhet och elegans åt vilket utrymme som helst. Marmor är också mycket slitstark, lätt att sköta och har lågt underhåll.

Om du letar efter ett klassiskt och tidlöst material för ditt nästa projekt är marmor definitivt värt att överväga.


Filter

Arabescato

Aurisina

Bardiglio Imperial

Bardiglio Nuvolato

Bianco Carrara C

Bianco Carrara C/D

Bianco Thassos

Black and Gold

Botticino Classico

Estremoze Lax

Estremoze ljus

Estremoze ljus/Brun ådring

Estremoze std

Fior di Pesco Carnico

Kaesar brown

Mocca Creme

Nero Marquina

Perlato Sicilia

Pietra Grey

Rosso Daniel

Rosso Verona

Ruivina

Statuario Venato

Verde Alpi

Verde Guatemala

Vratza